Wat mooi is, moet mooi blijven!

Met onze kennis en kunde willen wij een leefbare omgeving creëren. Ons primaire doel is het verlagen van restafval en het verhogen van de scheidingspercentage, zodat Nissewaard schoner, beter en duurzamer wordt.

Reinis is in samenwerking met Braber groenvoorziening, verantwoordelijk voor het beheersen van onkruid. Dit doen Reinis en Braber groenvoorziening door gebruik te maken van milieuvriendelijke methoden. Hierbij kunt u denken aan branden, borstelen, maaien, stoom en heet water. Deze methoden richten zich op de bovengrondse delen van het onkruid en niet meer op de wortel.  Op deze manier wordt het plantje niet gedood, maar uitgeput. Daarom noemen wij dit onkruidbeheersing en geen bestrijding.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Landelijk zijn er de volgende beeldniveaus voor onkruidbeheersing: zeer hoog (A+), hoog (A), basis (B), laag (C) en zeer laag (D). Voor elk van deze niveaus is vastgelegd wat de eisen zijn. Hieronder zijn de beeldniveaus A t/m C toegelicht:

Kwaliteitsniveau Omschrijving Foto
A+ Er is geen onkruid
A Er is weinig onkruid
B Er is in beperkte mate onkruid
C Er is redelijk veel onkruid
D  Veel onkruid
Bedankt voor de melding. De melding is verzonden.
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de onkruidmelding. Probeer het later opnieuw.
Choose File

In Nissewaard staan ondergrondse containers voor uw huishoudelijk restafval en grondstoffen. De containers zijn in heel gemeente Nissewaard geplaatst, zodat inwoners eenvoudig en snel bij een container terecht kunnen. Wist je dat je deze ondergrondse containers kunt adopteren? Op deze manier help je ons om de containerplek schoon te houden.

  • Een sleutel van de container. Hiermee kun je de container openen om verstoppingen te voorkomen zodat de klep van de container niet klem zit.
  • Een afvalknijper, handschoenen en afvalzakken. Met deze tools kun je de ondergrondse container en de omgeving schoonhouden.

Zou je een ondergrondse container in jouw eigen buurt willen adopteren? Dit kan door te bellen (0181 – 612864) naar Reinis of een mail te sturen naar adoptiecontainer@reinis.nl.