Over Reinis

In 2006 is de Stadsreiniging Spijkenisse verzelfstandigd en gaat sindsdien door het leven als NV Reinis.
Als zelfstandige onderneming kan Reinis beter inspelen op de ontwikkelingen in de afvalbranche. Reinis profileert zich graag met de slogan ‘Dichtbij, flexibel, voordelig’. Eigenlijk zegt dat alles over de wijze waarop Reinis haar dienstverlening aanbiedt.

Die dienstverlening wordt door 65 enthousiaste en vakbekwame medewerkers uitgevoerd. Reinis houdt zich bezig met de inzameling van zowel huishoudelijk als bedrijfsafval, het handmatig en machinaal vegen, verwijderen van graffiti, bestrijden van ongedierte, onkruidbeheersing en gladheidbestrijding. En last but not least het beheer en de exploitatie van de Stadswerf aan de Mosterweg in Spijkenisse.

Spijkenisse is van oudsher de thuishaven. Het bedrijf beschikt over een eigen wagenpark en is gevestigd op een toekomstige woningbouwlocatie nabij de haven van Spijkenisse.  In maart 2017 is de Stadswerf verhuist naar een nieuwe locatie aan de Mosterweg in Spoijkenisse (naast MacDonalds). Medio mei 2017 zijn het kantoor, werkplaatsen en de stalling verhuist naar de Wattweg 10 in Spijkenisse.